Recept
« Terug naar recepten
Fettu'celle met chiligarnalen en een pikant ...tom
PT25M
Fettu'celle met chiligarnalen en een pikant ...tom
Een heerlijk fettu'celle met chiligarnalen en een pikant ...tom recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fettu'celle met chiligarnalen en een pikant ...tom te bereiden
Zet een zware grote pan met ruim zoutwater op het vuur en plaats een deksel erop zodat het sneller aan de kookt geraakt. Kook de pasta niet langer dan 8 minuten! Verhit de olijfolie in een braadpan of wok. Gebruik zeker geen diepe of hoge ketels! In een lage ondiepe braadpan kan het vocht van de tomatenpuree makkelijk weg en de saus zal daarmee sneller evaporeren. Bak de chilipepers enkele minuten en voeg de knoflook toe en laat die enkele minuten meebakken, maar dim het vuur wel wat, anders worden ze te snel bruin en worden ze bitter. Voeg de witte porto toe en laat de alcohol enkele minuten verdampen en voeg dan de gepureerde gepelde tomaten toe. Voeg de oregano, rozemarijn, pili pili poeder en zout en peper. Laat op hoog vuur (8) 7 a 8 minuten pruttelen en voeg dan de gekookte pasta toe en vermeng alles goed met elkaar. Verdeel de pasta over 2 pasta borden en giet de saus en de scampi’s bovenop de pasta en dien direkt op met ciabatta of stokbrood.