Recept
« Terug naar recepten
Fideuá
PT50M
Fideuá
Een heerlijk fideuá recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fideuá te bereiden
Verwarm de grill voor. Breng de bouillon aan de kook, voeg saffraan, paprika en knoflook toe en laat 2 minuten meetrekken. Bak in een paellapan, een hapjespan of een grote koekenpan de garnalen en de vis goudbruin in de hete olie met 1 theelepel zeezout. Doe de tomaten en de pasta erbij, laat beide 2 minuten meebakken. Voeg de bouillon toe (laat nog een beetje over) en laat de fideuá zonder deksel op een laag vuur langzaam gaar worden. Roer niet in de pasta, het moet een egale massa worden. Voeg zo nodig extra bouillon toe en als die op is een scheutje water. Na 15 minuten is de pasta gaar en het vocht bijna verdampt. Als er dan nog te veel vocht in zit, draai dan de vlam even hoger. Giet de gesmolten boter over de schotel nog even onder de hete grill om te bruinen. Serveer met de parten citroen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sam zegt:
Wel een kleine opmerking: op hoeveel moet de grill?
Je e schrijft bij de ingredienten zout en peper . In de bereiding heb je het dan over zeezou en wordt de peper niet meer genoemd.
Marianne zegt: