Recept
« Terug naar recepten
Filet de dinde aux épices
PT35M
Filet de dinde aux épices
Een heerlijk filet de dinde aux épices recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Filet de dinde aux épices te bereiden
Hak de bosui, selderij, spinazie en alle kruiden in de keukenmachine fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes knapperig. Schep ze op een bordje. Bak de tournedos in het bakvet op een matig vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Leg het vlees op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
Roer het kruidenmengsel door het bakvet en bak het al roerende 1 minuut. Bak de bloem even mee. Voeg de wijn en room toe en verwarm het mengsel al roerende 5 minuten op hoog vuur tot er een mooie saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de kalkoen op warme borden en schep de kruidensaus en de spekjes erover. Lekker met trostomaatjes uit de oven * en tagliatelle.
* zet 12 trostomaatjes met de bolle kant naar boven in een lage ovenschaal. Kruis de velletjes in en verdeel er kruiden over. Maal er zeezout en peper over en sprenkel met olijfolie. Laat de tomaatjes in de oven op 200°C in ca. 15-20 minuten gaar worden.
Roer het kruidenmengsel door het bakvet en bak het al roerende 1 minuut. Bak de bloem even mee. Voeg de wijn en room toe en verwarm het mengsel al roerende 5 minuten op hoog vuur tot er een mooie saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de kalkoen op warme borden en schep de kruidensaus en de spekjes erover. Lekker met trostomaatjes uit de oven * en tagliatelle.
* zet 12 trostomaatjes met de bolle kant naar boven in een lage ovenschaal. Kruis de velletjes in en verdeel er kruiden over. Maal er zeezout en peper over en sprenkel met olijfolie. Laat de tomaatjes in de oven op 200°C in ca. 15-20 minuten gaar worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kruidenvrouwke zegt:
astrid7 zegt: