Dit recept is fijn omdat je geen hete pannen in de keuken hebt en het vlees kun je buiten klaarmaken
dus geschikt voor warme dagen en verfrissend door de sinaasappel die de salade een lichtzoete smaak geeft Dit recept heb ik uit een canadese magazine gehaald.
Recept
« Terug naar recepten
Filet en Pitasalade
PT30M
Filet en Pitasalade
Een heerlijk filet en pitasalade recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
353 kCal energie
32 Gram eiwit
14 Gram vet
27 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
14 Gram vet
27 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
canadese magazine
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filet en Pitasalade te bereiden
Snij de varkenshaasjes over de lengte open niet helemaal zodatje ze open kan slaan als een boek doe de hoisinsaus zout en peper in een schaal meng het en doe het vlees er bij enlaat het even intrekken gril of rooster het ongeveer 10 minuten pak het in folie en laat het 5 min. rusten voor je het in reepjes snijd
ondertussen gril je de broodjes lichtbruinensnij ze in 2cm.brede lange driehoekjes rasp de sinaasappelschil en snij de sinaasappel in kleine stukjes, doe de gewassen en fijngesneden sla , de broodjes de kleingesneden tomaat en de peterselie met de in ringen gesneden lente uitjes bij elkaar in een grote schaal meng alles luchtig door elkaar en leg het vlees erover maak de dressing en giet die over de salade heerlijk op een warme zomeravond of als lunch natuurlijk ook te eten.
ondertussen gril je de broodjes lichtbruinensnij ze in 2cm.brede lange driehoekjes rasp de sinaasappelschil en snij de sinaasappel in kleine stukjes, doe de gewassen en fijngesneden sla , de broodjes de kleingesneden tomaat en de peterselie met de in ringen gesneden lente uitjes bij elkaar in een grote schaal meng alles luchtig door elkaar en leg het vlees erover maak de dressing en giet die over de salade heerlijk op een warme zomeravond of als lunch natuurlijk ook te eten.
Doriet Janssen zegt: