Recept
« Terug naar recepten
Filetgebraad, met sausje van geflambeerde champignons
PT70M
Filetgebraad, met sausje van geflambeerde champignons
Een heerlijk filetgebraad, met sausje van geflambeerde champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Augurs kookplek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filetgebraad, met sausje van geflambeerde champignons te bereiden
Hak de kruiden voor de marinade fijn en meng ze samen met de olie en het grof zout in de vijzel. Stamp goed fijn tot u een homogene massa verkrijgt (het grof zout zorgt ervoor dat alles mooi fijn word). Strijk hiermee het gebraad in, wikkel het in alu folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Schroei het gebraad mooi dicht in hete boter, dek de pan af en laat in zo'n 50 minuten gaar worden naar wens. Voeg eventueel af en toe een klein scheutje water toe.
- Snijd de kippenlevertjes in stukjes, haal ze door wat bloem en bak ze gaar in boter (geen antikleefpan gebruiken)!
- Voeg de fijngesneden champignons en de ham toe en laat even meestoven, flambeer met de cognac. Voeg vervolgens de kalfsfond toe en laat even inkoken, werk af met de room en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het gebraad in plakken, verdeel over grote borden en lepel er de saus rond.
- Schroei het gebraad mooi dicht in hete boter, dek de pan af en laat in zo'n 50 minuten gaar worden naar wens. Voeg eventueel af en toe een klein scheutje water toe.
- Snijd de kippenlevertjes in stukjes, haal ze door wat bloem en bak ze gaar in boter (geen antikleefpan gebruiken)!
- Voeg de fijngesneden champignons en de ham toe en laat even meestoven, flambeer met de cognac. Voeg vervolgens de kalfsfond toe en laat even inkoken, werk af met de room en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het gebraad in plakken, verdeel over grote borden en lepel er de saus rond.