KookJij

Filobeursjes met hervekaas en peer

Een heerlijk filobeursjes met hervekaas en peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Filobeursjes met hervekaas en peer te bereiden

Was en schil de peren. Snij ze in blokjes.
Plooi de vellen filodeeg open. Leg in het midden van elk vel een nootje boter en een stuk Hervekaas. Kruid met peper en zout.
Verdeel de in blokjes gesneden peer over de vellen, voeg nog wat blaadjes rozemarijn en een vleugje honing toe.
Plooi de beursjes toe en bak ze aan beide kanten goudgeel in de pan, in wat boter.
Serveer warm met een gemengde salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Els, de kaas komt uit Herve is in de buurt van Luik, dus in het Waals landsgedeelte. Heeft ook de bijnaam 'stinkkaas' ;)
Els

Els zegt:
Even gegoogled, lijkt me wel wat dit kaasje.;)
Els

Els zegt:
Lijkt me een lekker voorgerechtje, maar ik zou er voor kiezen om in de oven te bakken. Waar kan ik de hervekaas mee vergelijken. Het is voor mij nieuw. :)Groet Els