Recept
« Terug naar recepten
Filodeeghapje met asperges en scampi's
PT45M
Filodeeghapje met asperges en scampi's
Een heerlijk filodeeghapje met asperges en scampi's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filodeeghapje met asperges en scampi's te bereiden
Meng alle ingrediënten voor de marinade: Pers de knoflook, rasp de gember en pers de limoen uit. Meng hier de sojasaus en suiker door. Maak de scampi's schoon. Wentel door de marinade en zet ½ uur in de koelkast.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water. Dep droog en snij in stukken.
Leg het filodeeg open en beleg elk plakje met 3 aspergeblokjes en 1 scampi. Vouw de zijkanten naar binnen, rol ze dan in de andere richting op en bestrijk de naad met eidooier. Frituur de rolletjes goudbruin.
Snipper de peper en sjalot. Meng met de sojasaus en sesamolie voor de dipsaus. Snij de rolletjes doormidden en serveer ze met wat koriander en de dipsaus.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water. Dep droog en snij in stukken.
Leg het filodeeg open en beleg elk plakje met 3 aspergeblokjes en 1 scampi. Vouw de zijkanten naar binnen, rol ze dan in de andere richting op en bestrijk de naad met eidooier. Frituur de rolletjes goudbruin.
Snipper de peper en sjalot. Meng met de sojasaus en sesamolie voor de dipsaus. Snij de rolletjes doormidden en serveer ze met wat koriander en de dipsaus.