Recept
« Terug naar recepten
Flammenkuchen
PT60M
Flammenkuchen
Een heerlijk flammenkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flammenkuchen te bereiden
Meng in een kommetje de gist met de suiker en 4 eetlepels handwarm water. Laat het vijf minuten staan, zodat de gist kan gaan werken.
Meng 350 gram bloem met het zout en maak er op het werkvlak een bergje van, met in het midden een kuiltje. Schenk hierin het gistpapje, 2 eetlepels olie en nog eens 200 ml. handwarm water. Bestuif je handen met bloem en meng de ingrediënten tot een deeg.
Dat deeg moet vervolgens acht tot tien minuten worden gekneed tot het goed elastisch is en niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel meer bloem of juist een paar druppels extra water toe.
Maak een bal van het deeg, leg hem in een met olijfolie ingevette kom en dek deze af met een plasticfolie. Laat het deeg in ongeveer 2 uur rijzen tot het ongeveer twee keer het oorspronkelijke volume.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in een pan met dikke bodem. Schep ze uit de pan en voeg de boter en uiringen toe. Laat de uien rustig bruin bakken.
Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (250°C).
Bestuif het werkvlak met bloem. Stomp een keer krachtig in het deeg, zodat het weer in elkaar zakt en kneed het nog een paar minuten door. Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap en spreid het uit op een bakplaat.
Meng de gebakken uien, de spekreepjes, de kwark en blokjes Munster en maak het mengsel op smaak met nootmuskaat en peper. Spreid het uit over de deeglap en besprenkel met de laatste eetlepel olie.
Bak de taart 15 – 20 minuten in de hete oven.
Meng 350 gram bloem met het zout en maak er op het werkvlak een bergje van, met in het midden een kuiltje. Schenk hierin het gistpapje, 2 eetlepels olie en nog eens 200 ml. handwarm water. Bestuif je handen met bloem en meng de ingrediënten tot een deeg.
Dat deeg moet vervolgens acht tot tien minuten worden gekneed tot het goed elastisch is en niet meer aan je handen plakt. Voeg eventueel meer bloem of juist een paar druppels extra water toe.
Maak een bal van het deeg, leg hem in een met olijfolie ingevette kom en dek deze af met een plasticfolie. Laat het deeg in ongeveer 2 uur rijzen tot het ongeveer twee keer het oorspronkelijke volume.
Bak de spekreepjes zachtjes uit in een pan met dikke bodem. Schep ze uit de pan en voeg de boter en uiringen toe. Laat de uien rustig bruin bakken.
Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur (250°C).
Bestuif het werkvlak met bloem. Stomp een keer krachtig in het deeg, zodat het weer in elkaar zakt en kneed het nog een paar minuten door. Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap en spreid het uit op een bakplaat.
Meng de gebakken uien, de spekreepjes, de kwark en blokjes Munster en maak het mengsel op smaak met nootmuskaat en peper. Spreid het uit over de deeglap en besprenkel met de laatste eetlepel olie.
Bak de taart 15 – 20 minuten in de hete oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Emma zegt:
djmagich zegt:
Siard zegt: