KookJij

Flammkuchen of Tarte Flambée

's Avonds bij de borrel in het Kaiserstuhl gebied namen we nogal eens een Flammkuchen met zijn tweetjes.Altijd lekker.Voor thuis hebben we een altenatief beleg.
Recept van:
Bereidingstijd: 165 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Basis recept uit Oberrotweil (Baden)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Flammkuchen of Tarte Flambée te bereiden

DEEG:
1).Doe de gist met de suiker in 50 cc lauwwarm water en laat dit mengsel activeren (het gaat bruisen en schuimen).
2).Vermeng het zout goed met de bloem en doe dat op een hoopje op het werkblad of in een grote kom. Kuiltje er in maken.
3).Schenk het gistmengsel, de olie en de rest van het lauwwarme water in het kuiltje en kneed een gladde bal van het geheel. Kneed een minuutje of 7 door en zet dan afgedekt weg in een niet te koude omgeving.
4).Laat 2 uur opkomen (ongeveer 2 x zo groot) en kneed de bal dan nog eens goed uit.
5).Rol het deeg egaal en heel plat uit, met omhoog gevouwen randen op een bakplaat, die bekleed is met een ingevet bakpapier.
6).Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet voorlopig even apart
VULLING:
7).Het spek paar minuten opbakken in een koekenpan en daarna met de uien, die in "stokjes" zijn gesneden van 1 cm, in een zeef storten.
8).Zet de zeef boven de stomende pan en laat de stoom een 5 minuten trekken door het spek-uienmengsel.
9).Het geklutste ei met de "smaakmaker" (nootmuskaat+ kruidnagel of pesto of kruiden etc) door de crème fraîche kloppen en op smaak brengen met de vers gemalen peper. (spek geeft al voldoende zoutigheid).
10)Het roommengsel wordt egaal uitgesmeerd over het deeg in de bakplaat en daarop worden uien en spek gestrooid.
11).Dit geheel gaat de oven in voor zo'n 15 - 20 minuten. Zelf hoef ik Flammkuchen niet zo erg bruin.
************************************
THUIS-BELEG:
1).Snijd de zalm in kleine stukjes
2).Meng mayo met wasabi .
Beleg de flammkuchen met de zalm en zeewiersalade,leg daar wat wasabi mayo op en daaroverheen  sourcream

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Gesneden in stukken lekker als voorgerecht, snack of hapje bij de borrel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst