Recept
« Terug naar recepten
Flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus
PT45M
Flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus
Een heerlijk flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Johan Krol
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensjes met vanille ijs en warme chocoladesaus te bereiden
Flensjes:
Meng 250 gram bloem met 2 eieren en de 400ml melk tot een egaal pannekoekenbeslag. Voeg de vanille suiker toe en roer dit door het beslag.
Laat een klein klontje boter smelten in de koekenpan en schep een pollepel beslag in de pan, bak de flensjes aan beide kanten bruin.
Chocoladesaus:
Smelt de boter in een steelpannetje, zodra de boter gesmolten is voeg de chocola in kleine stukjes erbij. Als de chocola gesmolten is voeg je de room bij en roer je dit er goed doorheen. Als laatste voeg je de 2 el oploskoffie en laat je dit geheel een paar minuten koken.
Bereiding:
Pak een schoteltje en leg het flensje hierop. Schep vervolgens 1 bolletje vanille slagroomijs in het midden. Hierna bedruip je het bolletje met de nog warme chocolade saus. Vouw het flensje 2 maal dubbel zodat je een driehoekje hebt.
Serveer dit aan je gasten met een klein toefje slagroom ernaast en een blaadje mint.
Meng 250 gram bloem met 2 eieren en de 400ml melk tot een egaal pannekoekenbeslag. Voeg de vanille suiker toe en roer dit door het beslag.
Laat een klein klontje boter smelten in de koekenpan en schep een pollepel beslag in de pan, bak de flensjes aan beide kanten bruin.
Chocoladesaus:
Smelt de boter in een steelpannetje, zodra de boter gesmolten is voeg de chocola in kleine stukjes erbij. Als de chocola gesmolten is voeg je de room bij en roer je dit er goed doorheen. Als laatste voeg je de 2 el oploskoffie en laat je dit geheel een paar minuten koken.
Bereiding:
Pak een schoteltje en leg het flensje hierop. Schep vervolgens 1 bolletje vanille slagroomijs in het midden. Hierna bedruip je het bolletje met de nog warme chocolade saus. Vouw het flensje 2 maal dubbel zodat je een driehoekje hebt.
Serveer dit aan je gasten met een klein toefje slagroom ernaast en een blaadje mint.
HarryLohr zegt: