KookJij

Florentijntjes

Een heerlijk florentijntjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: la dolce vita
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Florentijntjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 23 cm. doorsnede met bakpapier en vet hem in. Leg de amandelen, de hazelnoten en de paranoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Doe ze in een kom en laat ze afkoelen. Was en droog de kersen en het geconfijte fruit en doe ze bij de noten. Zeef de bloem, het piment en het nootmuskaat over de noten en vruchten en meng grondig. Verwarm de honing en de suiker samen op laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg het honingmengsel bij het fruit en meng goed. Doe het mengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de koek 30 minuten. Laat hem in de vorm afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een kom die op een pan zacht kokend water is gezet. Smeer de chocolade gelijkmatig uit over de notenkoek. Snijd de koek als hij koud is in punten en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst