KookJij

Fluweelzachte bloemkoolcremesoep een heerlijke dinersoep ook als amuse

Een soepje dat heel geschikt is als amusesoep of als voorgerecht (in een klein kopje) bij een wat uitgebreid diner. De soep smaakt anders dan andere bloemkoolsoepjes door de toevoeging van komijn (djinten).
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Onno Kleijn, culinair journalist
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fluweelzachte bloemkoolcremesoep een heerlijke dinersoep ook als amuse te bereiden

  1. Verdeel de bloemkool in stukjes.
  2. Snij de aardappel in kleine blokjes en kook de bloemkool samen met de aardappel gaar in het water met de bouillonblokjes. Plm. 20 minuten.
  3. Pureer de soep met de staafmixer.
  4. Meng er de komijn en de slagroom door en laat nog een minuutje doorkoken.
  5. Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst