Opdienen op een bedje van sla als plak met wat saus.Versier
met de tomaat,radijs,citroen,peterselie enz.
Recept
« Terug naar recepten
Forel Fumé in Jas de Feuilleté
PT60M
Forel Fumé in Jas de Feuilleté
Een heerlijk forel fumé in jas de feuilleté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 - 12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Restaurant in Oberrotweil (Baden)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forel Fumé in Jas de Feuilleté te bereiden
*Cake vorm invetten met gesmolten roomboter en licht bloemen.Dit blik bekleden met feuilleté deeg.Wel zorgen voor een "deksel" van deeg en wat snippers om figuurtjes te maken ter versiering.
*De gerookte forel pureren met 125 gram ricotta,kwark of iets dergelijks.
*Eiwitten en room ietsje loskloppen en de vispuree daar door heen werken en flink peperen.We hebben nu dus een visfarce
*We gaan het cakeblik vullen :
-eerst 1/3 van de farce er in en bedellen met de boontjes en asperges
-nu het volgende 1/3 deel er in en afdekken met de geschilde rode of gele paprika
-het laatste 1/3 deel in de cakevorm doe en afdekken met een "deksel" van feuilleté deeg,waarin drie gaatjes zijn gemmakt ter grootte van.een 1 euro stuk.
-Evt.versieren met figuuryjes van het overgebleven deeg,maar eerst de bovenzijde van het feuilleté-deksel in-
smeren met geklutst ei
*Cakeblik in waterbad zetten en het geheel in de voorverwarmde oven doen (180 graden Celsius) en daar
50 minuten laaten staan
*De nacht over laten opstijven in de koelkast en intussen de saus maken :
--->De waterkers fijn maken en door de ricotta blenderen met de lepeltjes room,peper en zout
*De gerookte forel pureren met 125 gram ricotta,kwark of iets dergelijks.
*Eiwitten en room ietsje loskloppen en de vispuree daar door heen werken en flink peperen.We hebben nu dus een visfarce
*We gaan het cakeblik vullen :
-eerst 1/3 van de farce er in en bedellen met de boontjes en asperges
-nu het volgende 1/3 deel er in en afdekken met de geschilde rode of gele paprika
-het laatste 1/3 deel in de cakevorm doe en afdekken met een "deksel" van feuilleté deeg,waarin drie gaatjes zijn gemmakt ter grootte van.een 1 euro stuk.
-Evt.versieren met figuuryjes van het overgebleven deeg,maar eerst de bovenzijde van het feuilleté-deksel in-
smeren met geklutst ei
*Cakeblik in waterbad zetten en het geheel in de voorverwarmde oven doen (180 graden Celsius) en daar
50 minuten laaten staan
*De nacht over laten opstijven in de koelkast en intussen de saus maken :
--->De waterkers fijn maken en door de ricotta blenderen met de lepeltjes room,peper en zout