Recept
« Terug naar recepten
Forel, op Toscaanse Wijze Gegrilld
PT30M
Forel, op Toscaanse Wijze Gegrilld
Typisch Toscaans is het gebruik van een gekruide olijfoliesaus met wijnazijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forel, op Toscaanse Wijze Gegrilld te bereiden
1).Doe in een pannetje de olie, de venkel, rozemarijn en salie en breng tot koken.
2).Voeg dan toe de knoflook en roer tot de knoflook begint te kleuren.
3).Van het vuur af de sherryazijn er bij doen, het zout en de peper en goed dooreen kloppen.
4).Af laten koelen.
5).De forel filetjes in een grote kom doen en besprenkelen met de helft van de kruiden olie.
6).Even goed laten intrekken.
7).Siliconen pannetje verhitten op het vuur en de filetjes 2 minuten op elke zijde laten bakken.
2).Voeg dan toe de knoflook en roer tot de knoflook begint te kleuren.
3).Van het vuur af de sherryazijn er bij doen, het zout en de peper en goed dooreen kloppen.
4).Af laten koelen.
5).De forel filetjes in een grote kom doen en besprenkelen met de helft van de kruiden olie.
6).Even goed laten intrekken.
7).Siliconen pannetje verhitten op het vuur en de filetjes 2 minuten op elke zijde laten bakken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We schenken hierbij een droge en goed gekoelde Italiaanse Pinot Grigio of een Soave uit de Veneto.