Recept
« Terug naar recepten
Forelfilet Soesjes
PT60M
Forelfilet Soesjes
Een heerlijk forelfilet soesjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Forelfilet Soesjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C.
Breng de melk met de boter langzaam aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer het mengsel glad met een stevige spatel.
Zet de pan terug op de warmtebron en laat het mengsel in 2-3 minuten op laag vuur garen totdat het tot een bal te vormen is.
Laat 5 minuten afkoelen en roer dan één voor één de eieren door het beslag. gebruik hiervoor een stevige spatel of een handmixer.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van twee lepels toefjes beslag ter grootte van een walnoot op de bakplaat en houd daarbij een tussenruimte aan van 3 centimeter.
Bak de soesjes in 20 minuten goudgeel en gaar in de oven.
Laat de soezen als ze gaar zijn nog 15 minuten in de oven staan met de ovendeur open, dan kunnen ze nog iets nagaren en worden ze lekker krokant.
Snijd 20 minidriehoekjes uit de limoen als garnituur.
Mix de forelfilet tot mousse met wat limoensap en olijfolie.
Roer er de zure room door en de gesnipperde dille.
Breng op smaak met versgemalen groene peper.
Snijd een hoedje van de soesjes, vul ze met de mousse en werk af met een limoenpartje, een plukje dille en het hoedje.
Breng de melk met de boter langzaam aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer het mengsel glad met een stevige spatel.
Zet de pan terug op de warmtebron en laat het mengsel in 2-3 minuten op laag vuur garen totdat het tot een bal te vormen is.
Laat 5 minuten afkoelen en roer dan één voor één de eieren door het beslag. gebruik hiervoor een stevige spatel of een handmixer.
Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van twee lepels toefjes beslag ter grootte van een walnoot op de bakplaat en houd daarbij een tussenruimte aan van 3 centimeter.
Bak de soesjes in 20 minuten goudgeel en gaar in de oven.
Laat de soezen als ze gaar zijn nog 15 minuten in de oven staan met de ovendeur open, dan kunnen ze nog iets nagaren en worden ze lekker krokant.
Snijd 20 minidriehoekjes uit de limoen als garnituur.
Mix de forelfilet tot mousse met wat limoensap en olijfolie.
Roer er de zure room door en de gesnipperde dille.
Breng op smaak met versgemalen groene peper.
Snijd een hoedje van de soesjes, vul ze met de mousse en werk af met een limoenpartje, een plukje dille en het hoedje.