Ik maak maak dit al jaren en al m'n kinderen en familie zijn er dol op.
Ze hebben het liever dan de gewone gekookte andijvie.
Recept
« Terug naar recepten
Franse andijvie
PT20M
Franse andijvie
Een heerlijk franse andijvie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse andijvie te bereiden
Was de andijvie door de struik ondersteboven in water te dompelen.
Verwijder de aangestoken (bruine) delen.
Snijd de bladeren in stukken 4-5 cm.
Was ze daarna nog even eventueel.
Laat het heel goed in een vergiet uitlekken.
Verwarm de olie in een pan liefst met antiaanbaklaag.
Fruit daarin de uien onder af en toe omscheppen lichtgeel.
Laat daarin de andijvie slinken.
Af en toe omscheppen.
Voeg naar smaak zout, jus of bouillon toe en laat de groente net gaar worden dat het nog net stevig is.
Maak van de bloem een glad papje en bind daarmee het kooknat ( of allesbinder, dat gebruik ik zelf altijd).
Proef de groente en voeg naar je eigen smaak zout of aromat toe.
Verwijder de aangestoken (bruine) delen.
Snijd de bladeren in stukken 4-5 cm.
Was ze daarna nog even eventueel.
Laat het heel goed in een vergiet uitlekken.
Verwarm de olie in een pan liefst met antiaanbaklaag.
Fruit daarin de uien onder af en toe omscheppen lichtgeel.
Laat daarin de andijvie slinken.
Af en toe omscheppen.
Voeg naar smaak zout, jus of bouillon toe en laat de groente net gaar worden dat het nog net stevig is.
Maak van de bloem een glad papje en bind daarmee het kooknat ( of allesbinder, dat gebruik ik zelf altijd).
Proef de groente en voeg naar je eigen smaak zout of aromat toe.
Barbara Metz zegt: