KookJij

Franse andijvie

Een heerlijk franse andijvie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Mijzelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse andijvie te bereiden

Was de andijvie door de struik ondersteboven in water te dompelen.
Verwijder de aangestoken (bruine) delen.
Snijd de bladeren in stukken 4-5 cm.
Was ze daarna nog even eventueel.
Laat het heel goed in een vergiet uitlekken.

Verwarm de olie in een pan liefst met antiaanbaklaag.
Fruit daarin de uien onder af en toe omscheppen lichtgeel.
Laat daarin de andijvie slinken.
Af en toe omscheppen.

Voeg naar smaak zout, jus of bouillon toe en laat de groente net gaar worden dat het nog net stevig is.

Maak van de bloem een glad papje en bind daarmee het kooknat ( of allesbinder, dat gebruik ik zelf altijd).

Proef de groente en voeg naar je eigen smaak zout of aromat toe.

Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)

Ik maak maak dit al jaren en al m'n kinderen en familie zijn er dol op.
Ze hebben het liever dan de gewone gekookte andijvie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Doe er een bouillonblokje in als de uitjes lichtgekleurd zijn,is altijd goed op smaak en desgewenst kan je ook vegetarische bouillonblokje gebruiken:p