Recept
« Terug naar recepten
Franse pruimentaart
PT50M
Franse pruimentaart
Een heerlijk franse pruimentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse pruimentaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter.
Bereiden:
Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer dan of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.
Tip:
Deze taart kan ook worden gemaakt met gedroogde pruimen die eerst in water zijn geweld.
Bereiden:
Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer dan of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.
Tip:
Deze taart kan ook worden gemaakt met gedroogde pruimen die eerst in water zijn geweld.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nicole zegt:
Staat er in 180°C.
Redactie KookJij
Diana Lynden zegt:
Ro zegt:
comoncook zegt:
Chriz zegt:
lisa zegt:
de vogelaere angela zegt:
rene zegt:
de vogelaere angela zegt:
Nicole zegt: