KookJij

Franse pruimentaart

Een heerlijk franse pruimentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse pruimentaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de Reine Claudes en verwijder de pitten. Bij gebruik van een andere, grotere pruimensoort verdient het aanbeveling de harde velletjes te verwijderen en de pruimen in vieren te snijden. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van circa 24 cm in met de boter.
Bereiden:
Verdeel de pruimen over de bodem van de schaal. Maak een dik beslag van de bloem, melk, eieren, de suiker en het zout. Giet het beslag op de pruimen in de schaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer dan of het beslag gaar is. Snijd de taart, die warm of lauw wordt gegeten, in punten.
Tip:
Deze taart kan ook worden gemaakt met gedroogde pruimen die eerst in water zijn geweld.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nicole

Nicole zegt:
Sorry, staat in het recept. Morgen bakken en dan smullen met mijn dochter!
Nicole

Nicole zegt:
Op welke temperatuur moet de oven eigenlijk worden gezet?

Staat er in 180°C.
Redactie KookJij
Diana Lynden

Diana Lynden zegt:
Erg lekker. Ik heb 45 minuten gebakken. Het doet me denken aan flan. Heel Frans ;)
Ro

Ro zegt:
Heb een 10-15cc van de melk vervangen door rode port (rum kan ook) en wat vanillemerg en een snuf kaneel toegevoegd. Beslag is ook voldoende voor een lage vorm van 30 cm doorsnede, dan wel meer pruimen(750gr)nodig. Geweldig dessert met een bolletje (vanille)ijs!
Ann.!,

Ann.!, zegt:
Ik ga hem ook maken, hopelijk wordt hij lkkr:p
comoncook

comoncook zegt:
Het deegrecept raakt aan dat van de clafoutis, een taart die oorspronkelijk in de Auvergne en de Limousin met kersen werd gebakken. Nu kom je door heel Frankrijk varianten met allerlei soorten fruit tegen. Dus: wel degelijk een franse taart!
Chriz

Chriz zegt:
Hij staat in de oven en ik ben benieuwd. Vond t beslag wel wat dun maar ok. Wat een gezeur of ie nou wel of niet Frans is. Je hebt daar vast wel verschillende soorten pruimentaart, zoals je hier ook verschillende soorten appeltaart hebt. Chriz
lisa

lisa zegt:
Ik heb laatst bij een vriend gegeten, ik zit nu zelf in frankrijk maar het is geen franse pruimen taart.
de vogelaere angela

de vogelaere angela zegt:
Wou zeker het recept niet betwisten, mijn suggestie betrof hier een Italiaanse pruimentaart, sorry hoor!!!;)
rene

rene zegt:
Sorry hoor, maar dit is echt geen franse pruimentaart. Die wordt met een pâte brisée (korstdeeg) gemaakt, geen cakebeslag dat je over de pruimen giet. Misschien is dit lekker, maar zo wordt pruimentaart in Franrijk niet gegeten.:?
de vogelaere angela

de vogelaere angela zegt:
Bakte de taart, echter met vooraf een goede laag deeg, daarop een deel vd pruimen, rest van deeg en daarop nog een laag pruimen, wel in deeg gedrukt!! Super
AnsA

AnsA zegt:
Een heerlijk recept, ook goed te gebruiken voor andere fruitcombinaties.
Evt. beetje cirtoen toevoegen voor extra frisse smaak. koud ook lekker, ieder zijn eigen smaak.:p
Claire

Claire zegt:
Heerlijk! Simpel en snel klaar. Taart inderdaad best lauw serveren. Koud is lekker maar lauw is beter!