Recept
« Terug naar recepten
Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes
PT75M
Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes
Een heerlijk fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes te bereiden
Snijd het kalfsvlees in stukken van +/- 3 cm. Bak het vlees in 50 g boter. Stoof de gesneden ui en de knoflook in dezelfde pan. Overgiet met rundbouillon en witbier, kruid met zout en peper. Voeg het kruidentuiltje toe en laat een uurtje sudderen op een zacht vuur.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snijd de champignons in twee en bak ze kort in 50 g boter .
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel.
Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snijd de champignons in twee en bak ze kort in 50 g boter .
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel.
Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.