Recept
« Terug naar recepten
Frietjes met een hamburger van het huis ( zie opm)
PT45M
Frietjes met een hamburger van het huis ( zie opm)
Een heerlijk frietjes met een hamburger van het huis ( zie opm) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frietjes met een hamburger van het huis ( zie opm) te bereiden
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in frietjes. Bak die ongeveer 3 minuten voor op 140°C. Laat ze nadien terug volledig afkoelen.
2. Meng het gehakt met de sjalot en breng flink op smaak met peper en zout. Vorm tot 4 hamburgers en bak die in een pan of leg ze op de barbecue.
3. Snijd de pistolets open. Beleg ze met een hamburger en een plakje kaas erop. Ga verder met een plakje tomaat en enkele plakjes augurk. Werk af met een likje mosterd en wat ketchup vermengd met gesnipperde peterselie.
4. Meng voor de salade wat mosterd door de eierdooier. Voeg een scheutje azijn toe en roer er de arachideolie druppelsgewijs door. Kruid af met peper en zout en voeg er de Red Bull en de bieslook aan toe. Giet de dressing over de goed gewassen en gedroogde sla.
5. Bak de frietjes goudbruin op 180°C en strooi er wat zout over.
2. Meng het gehakt met de sjalot en breng flink op smaak met peper en zout. Vorm tot 4 hamburgers en bak die in een pan of leg ze op de barbecue.
3. Snijd de pistolets open. Beleg ze met een hamburger en een plakje kaas erop. Ga verder met een plakje tomaat en enkele plakjes augurk. Werk af met een likje mosterd en wat ketchup vermengd met gesnipperde peterselie.
4. Meng voor de salade wat mosterd door de eierdooier. Voeg een scheutje azijn toe en roer er de arachideolie druppelsgewijs door. Kruid af met peper en zout en voeg er de Red Bull en de bieslook aan toe. Giet de dressing over de goed gewassen en gedroogde sla.
5. Bak de frietjes goudbruin op 180°C en strooi er wat zout over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
bertal zegt:
Dit is echt geen grap:
proberen en niet alleen lezen.:);)
succes, en smakelijk.
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Nou van een kwart blikje gaan ze echt niet stuiteren.
Erg zoet is het niet er is azijn bij, ik zou zeggen proberen, en dan hoor ik het wel.
:);)m.v.g. Bert Allers