Recept
« Terug naar recepten
Frikadel Pangang
PT80M
Frikadel Pangang
In de Europese keuken wordt gehakt meestal gebonden met broodkruim. In de Indonesische keuken is nauwelijks brood voorhanden en gebruiken ze dus gepureerde aardappel 120 cc melk
1 bouillonblokje
20 gram boter
als bindmiddel
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Telegraaf 04-02-2017;Bewerkt door Felix Wilbrink
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frikadel Pangang te bereiden
- Meng het gehakt met de ui, knoflook, pezo naar smaak, kruidnagel, nootmuskaat en ketjap.
- Meng de eieren en de gepureerde aardappelen door het gehaktmengsel.
- Los het bouillonblokje op in de melk en werk ook dat door het gehaktmengsel.
- Zorg voor een homogene mix van de ingrediënten.
- Vet de ovenschotel in met de boter en doe dan het gehaktmengsel in de ovenschotel.
- Zet de schotel - afgedekt met alufolie - in het midden van de oven gedurende 45 minuten.
- Verwijde het alufolie en laat de schotel nog eens 10 minuten nagaren voor een bruin korstje.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je drinkt hierbij thee, bier of rode wijn.