Recept
« Terug naar recepten
Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui
PT60M
Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui
Een heerlijk frittata met aardappel, gekarameliseerde ui recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui te bereiden
Verhit voor de uien de boter in een middelgrote antiaanbak koekenpan op een middelhoog vuur.
Doe er de ui, het zout en wat peper in.
Bak 12 tot 15 min. onder regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen tot de ui gaar en goudbruin is.
Schep er de azijn en de suiker door en laat nog ca 1 min, bakken tot de azijn ingekookt is.
Houd het uimengsel warm.
(U kunt de uien tot 3 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm voor het gebruik).
Breng op hoog vuur een groote pan gezouten water aan de kook.
Doe er de aardappels in en laat ze 10 min. voorkoken.
Giet ze af en spoel onder de koude kraan tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm. dik te snijden.
Hak ze dan grof.
Verhit de olie in een anti-aanbak en vuurvaste ovenschaal van 22-25 cm. doorsnee op een middelhoog vuur.
Doe er de aardappel, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper in.
Bak 12 tot 15 min., waarbij u de aardappel af en toe omschept tot ze bruin zijn.
Verdeel de aardappel in één laag over de schaal.
Zet een bakplaat circa 15 cm onder de grill en verwarm de grill voor.
Doe de eieren in een middelgrote kom en klop er de rozemarijn en de overgebleven 1/2 tl zout en wat peper door.
Giet het mengsel over de aardappel en draai het vuur op matig.
Til de frittata op met een pannenlikker en laat het nog vloeibare ei eronder lopen.
Bak nog ca 5 min. en kantel de pan af en toe zodat er zoals beschreven rauw ei onder de frittata kan lopen, tot de bovenkant gestold is.
Strooi er de gorgonzola over en zet circa 1 min. onder de grill tot de frittata gesouffleerd en gaar is.
Verdeel de warme gekarameliseerde ui over de frittata en snijd in punten
Serveer heet of warm.
Doe er de ui, het zout en wat peper in.
Bak 12 tot 15 min. onder regelmatig omscheppen om aanbranden te voorkomen tot de ui gaar en goudbruin is.
Schep er de azijn en de suiker door en laat nog ca 1 min, bakken tot de azijn ingekookt is.
Houd het uimengsel warm.
(U kunt de uien tot 3 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Verwarm voor het gebruik).
Breng op hoog vuur een groote pan gezouten water aan de kook.
Doe er de aardappels in en laat ze 10 min. voorkoken.
Giet ze af en spoel onder de koude kraan tot ze koel genoeg zijn om in plakken van 1 cm. dik te snijden.
Hak ze dan grof.
Verhit de olie in een anti-aanbak en vuurvaste ovenschaal van 22-25 cm. doorsnee op een middelhoog vuur.
Doe er de aardappel, 1/2 tl zout en 1/4 tl peper in.
Bak 12 tot 15 min., waarbij u de aardappel af en toe omschept tot ze bruin zijn.
Verdeel de aardappel in één laag over de schaal.
Zet een bakplaat circa 15 cm onder de grill en verwarm de grill voor.
Doe de eieren in een middelgrote kom en klop er de rozemarijn en de overgebleven 1/2 tl zout en wat peper door.
Giet het mengsel over de aardappel en draai het vuur op matig.
Til de frittata op met een pannenlikker en laat het nog vloeibare ei eronder lopen.
Bak nog ca 5 min. en kantel de pan af en toe zodat er zoals beschreven rauw ei onder de frittata kan lopen, tot de bovenkant gestold is.
Strooi er de gorgonzola over en zet circa 1 min. onder de grill tot de frittata gesouffleerd en gaar is.
Verdeel de warme gekarameliseerde ui over de frittata en snijd in punten
Serveer heet of warm.