Recept
« Terug naar recepten
Frittata met gehakt en kaas
PT50M
Frittata met gehakt en kaas
Een heerlijk frittata met gehakt en kaas recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5/6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Curaçaose vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frittata met gehakt en kaas te bereiden
Het gehakt (of stukjes sausijs) in de margarine rul bakken met zout en peper en eventueel de kruiden.
Uit de koekenpan halen en uit laten lekken.
De koekenpan droogmaken met wat keukenpapier.
In een kom de eieren + melk + zout en peper kloppen tot alles goed vermengd is.
Smelt 1 el margarine in de koekenpan en haal de pan van het vuur.
Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan. Verdeel het gehakt en kaas over het eimengsel en giet dan voorzichtig de rest van het eimengsel erover.
Zet de pan weer op laag vuur en laat dit onbedekt rustig 20 a 25 minuten bakken tot het bovenste gedeelte ook vast is.
Uit de koekenpan halen en uit laten lekken.
De koekenpan droogmaken met wat keukenpapier.
In een kom de eieren + melk + zout en peper kloppen tot alles goed vermengd is.
Smelt 1 el margarine in de koekenpan en haal de pan van het vuur.
Giet de helft van het eimengsel in de koekenpan. Verdeel het gehakt en kaas over het eimengsel en giet dan voorzichtig de rest van het eimengsel erover.
Zet de pan weer op laag vuur en laat dit onbedekt rustig 20 a 25 minuten bakken tot het bovenste gedeelte ook vast is.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Ik bereid dit ook vaak met (restje) sausijsjes klein gesneden. Dan heb je ook niet de kruiden nodig (met eventueel) als de sausijzen al goed gekruid zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
Ik heb het gisteren gemaakt en gegeten! Echt heel erg lekker:p:p:p Ik had er hele kleine romatomaatjes bij gedaan en had het gehakt gekruid met sambal (manis). Ik had de rozemarijn en de tijm er wel bijgedaan: vind ik zo lekker bij tomaat.
Dus:..........BEDANKT VOOR DIT RECEPT!!!!
fabita zegt:
gea zegt:
fabita zegt:
Fijn dat je het lekker vond en bedankt dat je dit liet weten. Groetjes,:p