DIEN OP :
Met een bolleke vanille ijs en een dot opgeklopte slagroom
of met eens heel iets anders,zoals crême anglaise.(zie aldaar)
Recept
« Terug naar recepten
Fruittaart Ondersteboven
PT60M
Fruittaart Ondersteboven
Een heerlijk fruittaart ondersteboven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fruittaart Ondersteboven te bereiden
*Zet de oven aan op 200 graden Celsius.
*Smeer een ovenschotel in met roomboter en leg dan in de schotel een stuk alu-folie,dat zo ruim is dat het aan alle zijde uitsteekt.Smeer ook de alu-folie in met roomboter,zodat de taart straks makkelijk loslaat.
*Smelt de boter in de pan en doe daar vervolgens de rasp,citroensap,honing en port in.Roer dat goed door en stort dan al het fruit er in.Roer dat goed om,zodat al het fruit is bedekt met een laagje "nattigheid".Kook dan even snel het meeste vocht weg en stort dan die vruchten massa in de reeds met boter ingesmeerde oven schotel,ahw in de "zak" van alu-folie.
*Maak van de helft van de inhoud van een pak roomboter
bladerdeeg één bodemkoek,die past in de ovenschotel.
Leg die boven op het fruit en schuif het geheel de oven in.
*Zodra de korstbodem hard en mooi gekleurd is kan de schotel er uit (35 - 45 minuten)
*Snijd de randen van de korstbodem los van de alu-folie en van de ovenschotel en draai de schotel om op een plat vlak (op een grote schaal bv) en de taart is klaar.
*Smeer een ovenschotel in met roomboter en leg dan in de schotel een stuk alu-folie,dat zo ruim is dat het aan alle zijde uitsteekt.Smeer ook de alu-folie in met roomboter,zodat de taart straks makkelijk loslaat.
*Smelt de boter in de pan en doe daar vervolgens de rasp,citroensap,honing en port in.Roer dat goed door en stort dan al het fruit er in.Roer dat goed om,zodat al het fruit is bedekt met een laagje "nattigheid".Kook dan even snel het meeste vocht weg en stort dan die vruchten massa in de reeds met boter ingesmeerde oven schotel,ahw in de "zak" van alu-folie.
*Maak van de helft van de inhoud van een pak roomboter
bladerdeeg één bodemkoek,die past in de ovenschotel.
Leg die boven op het fruit en schuif het geheel de oven in.
*Zodra de korstbodem hard en mooi gekleurd is kan de schotel er uit (35 - 45 minuten)
*Snijd de randen van de korstbodem los van de alu-folie en van de ovenschotel en draai de schotel om op een plat vlak (op een grote schaal bv) en de taart is klaar.