Recept
« Terug naar recepten
Galette van pladijs en gekookte ham met raapjes en cider
PT45M
Galette van pladijs en gekookte ham met raapjes en cider
Een heerlijk galette van pladijs en gekookte ham met raapjes en cider recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Galette van pladijs en gekookte ham met raapjes en cider te bereiden
De pladijsfilets goed spoelen, droogdeppen en kruiden met peper en zout.
De sjalot aanstoven zonder te kleuren. De visfilets erop plaatsen en overgieten met cider. Tot tegen het kookpunt brengen, afdekken met geboterde aluminiumfolie en 25 minuten garen in de oven op 200 °C. De visfilets uithalen en het kookvocht bewaren.
De visfilets grofpletten en mengen met de reepjes ham. De galette vorm geven in een cirkel of met de hand en in de oven warm houden.
Het kookvocht zeven. De raapjes in schijven snijden, garen in het kookvocht en laten uitlekken.
De warme galette bedekken met de raapjes en serveren met het ingekookte kookvocht van de vis, afgewerkt met een paar klontjes boter.