Recept
« Terug naar recepten
Gamberoni alla Marinara ( zie opm )
PT45M
Gamberoni alla Marinara ( zie opm )
Een heerlijk gamberoni alla marinara ( zie opm ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gamberoni alla Marinara ( zie opm ) te bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ansjovis tot ze uiteen vallen.
Voeg de knoflook toe en bak deze tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de olijven en de kappertjes toe.
Voeg de gehakte tomaten en de oregano toe, voeg zout en peper naar smaak toe en laat dit, zonder deksel, gedurende vijftien minuten sudderen.
Roer regelmatig om.
Voeg de garnalen aan de saus toe en laat ongeveer vier minuten zachtjes koken.
Af en toe roeren zodat de garnalen zich omkeren.
Leg wat saus midden op de borden en leg hierop elk bord 3 garnalen bovenop.
Probeer hierbij de garnalen zo neer te leggen dat ze rechtop op het bord staan.
Serveer het gerecht met stokbrood en drink er een glas koude prosecco bij.
Voeg de knoflook toe en bak deze tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de olijven en de kappertjes toe.
Voeg de gehakte tomaten en de oregano toe, voeg zout en peper naar smaak toe en laat dit, zonder deksel, gedurende vijftien minuten sudderen.
Roer regelmatig om.
Voeg de garnalen aan de saus toe en laat ongeveer vier minuten zachtjes koken.
Af en toe roeren zodat de garnalen zich omkeren.
Leg wat saus midden op de borden en leg hierop elk bord 3 garnalen bovenop.
Probeer hierbij de garnalen zo neer te leggen dat ze rechtop op het bord staan.
Serveer het gerecht met stokbrood en drink er een glas koude prosecco bij.