Recept
« Terug naar recepten
Garides me saltsa (Garnalen in tomatensaus)
PT30M
Garides me saltsa (Garnalen in tomatensaus)
Een heerlijk garides me saltsa (garnalen in tomatensaus) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cobie Pappaioannou
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Cobie Pappaioannou
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garides me saltsa (Garnalen in tomatensaus) te bereiden
Tomaten dompelen in kokend water en ontvellen en ontpitten en in stukjes snijden.
Ui pellen en fijn hakken.
Olijfolie verhitten en ui glazig bakken, tomatenpuree met wat water losroeren en met de tomaten bij de ui doen.
Op smaak brengen met zout en peper oregano en peterselie. Witte wijn erbij doen en aan de kook laten komen.
In een gesloten pan 10 min. laten stoven.
De garnalen in de saus doen en kort mee verwarmen maar niet meer koken.
Saus eventueel op smaak brengen met cayennepeper citroensap en suiker.
Ui pellen en fijn hakken.
Olijfolie verhitten en ui glazig bakken, tomatenpuree met wat water losroeren en met de tomaten bij de ui doen.
Op smaak brengen met zout en peper oregano en peterselie. Witte wijn erbij doen en aan de kook laten komen.
In een gesloten pan 10 min. laten stoven.
De garnalen in de saus doen en kort mee verwarmen maar niet meer koken.
Saus eventueel op smaak brengen met cayennepeper citroensap en suiker.
Carla zegt: