KookJij

Garnaal en kip met gember in de hoofdrol

Een heerlijk garnaal en kip met gember in de hoofdrol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnaal en kip met gember in de hoofdrol te bereiden

De garnalen na het ontdooien ontdoen van het darmkanaal. De olijfolie, knoflook, geraspte gember en dille aan de garnalen toevoegen. Even goed omzetten zodat alle smaken goed in de garnalen kunnen trekken.
Het kipvlees van de botjes afhalen en klein snijden. Een tijdrovend karweitje maar het vlees van de kippenbillen is een goede combinatie samen met het wat drogere borstvlees.
In een steelpannetje de boter verhitten en bloem toevoegen. Even laten doorbakken samen en dan de bouillon toevoegen. Al roerend de room toevoegen en als laatste de gembersiroop erbij doen. Even langzaam laten pruttelen op laag vuur.
Koekenpan verhitten en in 3-4 minuten de garnalen met marinade bakken.

Kip en garnalen op verwarmd bord leggen en over de kip de gembersaus uitsprenkelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst