Recept
« Terug naar recepten
Garnaal en kip met gember in de hoofdrol
PT30M
Garnaal en kip met gember in de hoofdrol
Een heerlijk garnaal en kip met gember in de hoofdrol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnaal en kip met gember in de hoofdrol te bereiden
De garnalen na het ontdooien ontdoen van het darmkanaal. De olijfolie, knoflook, geraspte gember en dille aan de garnalen toevoegen. Even goed omzetten zodat alle smaken goed in de garnalen kunnen trekken.
Het kipvlees van de botjes afhalen en klein snijden. Een tijdrovend karweitje maar het vlees van de kippenbillen is een goede combinatie samen met het wat drogere borstvlees.
In een steelpannetje de boter verhitten en bloem toevoegen. Even laten doorbakken samen en dan de bouillon toevoegen. Al roerend de room toevoegen en als laatste de gembersiroop erbij doen. Even langzaam laten pruttelen op laag vuur.
Koekenpan verhitten en in 3-4 minuten de garnalen met marinade bakken.
Kip en garnalen op verwarmd bord leggen en over de kip de gembersaus uitsprenkelen.
Het kipvlees van de botjes afhalen en klein snijden. Een tijdrovend karweitje maar het vlees van de kippenbillen is een goede combinatie samen met het wat drogere borstvlees.
In een steelpannetje de boter verhitten en bloem toevoegen. Even laten doorbakken samen en dan de bouillon toevoegen. Al roerend de room toevoegen en als laatste de gembersiroop erbij doen. Even langzaam laten pruttelen op laag vuur.
Koekenpan verhitten en in 3-4 minuten de garnalen met marinade bakken.
Kip en garnalen op verwarmd bord leggen en over de kip de gembersaus uitsprenkelen.