KookJij

Garnalen Bouillon

Een heerlijk garnalen bouillon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen Bouillon te bereiden

*Zet de kippebouillon op het vuur (middelgroot) en voeg toe de
garnalen-pantsers,wortel,sereh,gember en knoflook.Breng aan de kook en laat dan 20 minuten sudderen op laag vuur.
*Kijk de garnalen na,verwijder de darm en snij in de lengte in tweeen.
*Zeef na 20 minuten de bouillon en druk de pulp goed uit om de smaakstoffen te bewaren.Op smaak brengen met wat Nam Pla (niet te zout!) en wat gemalen cayenne peper.
*Vlak voor het opdienen de bouillon verwarmen en de garnalen,fijngehakte blaadjes,limoensap en lombokringetjes er in doen en 2 minuten laten trekken en dan snel opdienen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*In plaats van de garnalen kunnen we ook een opgeleukte kippesoep maken:We gebruiken dan geen garnalen,maar alleen kippedijen,die in de bouillon worden gaar gekookt ,dan het vlees van de botten gehaald en klein gemaakt en vervolgens weer wordt teruggedaan in de bouillon.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst