Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Curry
PT60M
Garnalen Curry
Een heerlijk garnalen curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Curry te bereiden
1).In een pan met dikke bodem de rijjstolie verhitten en daarin de ui, knoflook, curry-blaadjes, lomboks en gember doen. Roer regelmatig tot de blaadjes zachter geworden zijn en de ui glazig.
2).Nu de kunjit, djinten, ketumbar, mosterd zaadjes, zout en peper er bij doen. Regelmatig omwerken en wachten tot de mosterdzaadjes ploffen.
3).Nu wordt het tijd voor de tomaten en kokosmelk.
Dit enige tijd laten sudderen tot de curry vocht gaat verliezen en dikkig wordt.
4).Dan de garnalen in de curry doen, weer op temperatuur brengen en de garnalen "al dente"garen (zo'n 3 - 4 minuten).
2).Nu de kunjit, djinten, ketumbar, mosterd zaadjes, zout en peper er bij doen. Regelmatig omwerken en wachten tot de mosterdzaadjes ploffen.
3).Nu wordt het tijd voor de tomaten en kokosmelk.
Dit enige tijd laten sudderen tot de curry vocht gaat verliezen en dikkig wordt.
4).Dan de garnalen in de curry doen, weer op temperatuur brengen en de garnalen "al dente"garen (zo'n 3 - 4 minuten).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: Met Basmati rijst, die gekookt is in kippenbouillon met knoflook en gember. Bestrooi de curry op en naast de rijst ruim met gehakt korianderblad en leg vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt er boven op
funlobo zegt: