12).Verdeel de griesmeel over de borden en maak in het midden een kuil.
Doe in de kuil de garnalen en leg het spiegeleitje daar over heen. Strooi het groen hier over heen.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen en Ei met Griesmeel
PT90M
Garnalen en Ei met Griesmeel
Een heerlijk garnalen en ei met griesmeel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen en Ei met Griesmeel te bereiden
1).Strooi in een pan met kokend water (750 cc) de griesmeel uit en roer en blijf roeren.
2).Wanneer de griesmeel begint te dikken de kaas er bij strooien en de sambal.
3).Wanneer de griesmeel massa te dik dreigt te worden, scheutjes heet water bij doen of bouillon.
4).De griesmeel die wij thuis gebruiken is in 50 minuten klaar. Wel veel blijven roeren.
5).Op het laatst de room toevoegen en weer blijven roeren.
6).De griesmeel warm houden. (zet maar in de oven met deksel er op).
7).Een bakpan op het vuur zetten en wanneer die heet is de blokjes chorizo er in doen en langzaam uit bakken.
8).Doe de knoflook er dan in met een eetlepel roomboter.
9).Doe de garnalen er dan bij en laat die binnen 3 minuten garen.
10).Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Houd dit warm
11).Bak in een aparte pan de eieren tot spiegelei. De dooiers moeten dun blijven, het eiwit alleen maar gestold.
2).Wanneer de griesmeel begint te dikken de kaas er bij strooien en de sambal.
3).Wanneer de griesmeel massa te dik dreigt te worden, scheutjes heet water bij doen of bouillon.
4).De griesmeel die wij thuis gebruiken is in 50 minuten klaar. Wel veel blijven roeren.
5).Op het laatst de room toevoegen en weer blijven roeren.
6).De griesmeel warm houden. (zet maar in de oven met deksel er op).
7).Een bakpan op het vuur zetten en wanneer die heet is de blokjes chorizo er in doen en langzaam uit bakken.
8).Doe de knoflook er dan in met een eetlepel roomboter.
9).Doe de garnalen er dan bij en laat die binnen 3 minuten garen.
10).Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe. Houd dit warm
11).Bak in een aparte pan de eieren tot spiegelei. De dooiers moeten dun blijven, het eiwit alleen maar gestold.