Recept
« Terug naar recepten
Garnalen en Eieren met Curry Madras
PT60M
Garnalen en Eieren met Curry Madras
Een heerlijk garnalen en eieren met curry madras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen en Eieren met Curry Madras te bereiden
1).Fruit de ui, de knoflook en appel aan in de olie, totdat de ui glazig ziet.
2).Schep nu de bloem er over en roer nog eens goed door. Nu gaat het tomatenconcentraat er bij. Roer goed door.
3).Nu wordt al roerend in een dun straaltje de kokosmelk er bij gegoten, daarna de suiker en dan het limoensap.
4).Nu de flinke lepel Madras curry en blijven roeren. Afmaken op smaak met het koshere zout en de vers gemalen zwarte peper. Het moet nu een romige vloeistof zijn die best 10 minuten mag pruttelen.
5).Nu gaan de eieren en garnalen er bij en laten we het geheel nog eens 10 - 15 minuten pruttelen.
2).Schep nu de bloem er over en roer nog eens goed door. Nu gaat het tomatenconcentraat er bij. Roer goed door.
3).Nu wordt al roerend in een dun straaltje de kokosmelk er bij gegoten, daarna de suiker en dan het limoensap.
4).Nu de flinke lepel Madras curry en blijven roeren. Afmaken op smaak met het koshere zout en de vers gemalen zwarte peper. Het moet nu een romige vloeistof zijn die best 10 minuten mag pruttelen.
5).Nu gaan de eieren en garnalen er bij en laten we het geheel nog eens 10 - 15 minuten pruttelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : We geven hierbij witte rijst en een frisse salade van bv komkommer
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Wij noemen thuis grof onbehandeld zeezout ook wel kosher zout, van daar.
Jan A.
lilith zegt:
lilith zegt: