Recept
« Terug naar recepten
Garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus
PT30M
Garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus
Een heerlijk garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther van Gompel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
meiasia.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen-gehaktballetjes in pinda-tamarindesaus te bereiden
1. Snijd de garnalen heel klein en meng ze goed met het gehakt.
2. Klop het ei en roer dit onder het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
3. Kneed en rol het gehakt tot kleine balletjes.
4. Rol de balletjes door de bloem, totdat ze geheel bedekt zijn.
5. Verwarm een scheutje olie in de pan.
6. Bak de balletje goudbruin en gaar.
7. Zet intussen een steelpannetje op het vuur. Verwarm hierin de pinda-tamarinde woksaus.
8. Plaats de balletjes op een schaal en giet de saus eroverheen.
9. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met een frisse komkommersalade.
2. Klop het ei en roer dit onder het gehaktmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
3. Kneed en rol het gehakt tot kleine balletjes.
4. Rol de balletjes door de bloem, totdat ze geheel bedekt zijn.
5. Verwarm een scheutje olie in de pan.
6. Bak de balletje goudbruin en gaar.
7. Zet intussen een steelpannetje op het vuur. Verwarm hierin de pinda-tamarinde woksaus.
8. Plaats de balletjes op een schaal en giet de saus eroverheen.
9. Dit gerecht is nog lekkerder in combinatie met een frisse komkommersalade.