KookJij

Garnalen - Gelaurierd in de Oven

Een heerlijk garnalen - gelaurierd in de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 - 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen - Gelaurierd in de Oven te bereiden

*Zet de oven aan op 180 graden celsius
*Kwast de bodem van een oven schaal met de olie in en leg hierop de helft van de garnalen en peper deze goed uit de molen.Hierop wat olif olie sprenkelen.Bedek dit met laurier bladeren.
*Sprenkel de laurier bladeren weer met wat olie (of kwast ze in) en leg hierop de rest van de garnalen.Sprenkel hierop weer wat olie en bepeper dit flink uit de molen en leg hierop weer wat laurier bladeren om af te dekken.
*Zet de schaal gedurende 10 minuten in het midden van de oven
#
Nu gaan we aan de saus beginnen :
*Smelt de 1 eetlepel van de boter en bak hierin de uien en knoflook goudbruin aan en neem ze uit de pan ,doe ze apart in een kommetje
*Blus de boter in de pan af met de rum en laat het mengsel zeker voor de helft tot tweederde inkoken op hoog vuur
*Haal van het vuur en roer nu de mosterd,ansjovis en citroensap goed door en zet weer op het vuur en breng weer aan de kook met uien en knoflook en laat even doorkoken.
*Haal de pan weer van het vuur en smelt de rest van de boter erdoor
*Schenk de saus over de garnalen,nadat de laurier bladeren er uit gevist zijn

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Dien de garnalen op met gekookte nieuwe aardappeltjes en een lekkere gemengde salade en giet de saus over de aardapplels.
Strooi wat fijngeknipte bieslook over de aardappeltjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nanda

nanda zegt:
Lekker, ga ik zeker proberen:;)