OPDIENEN:
De salade verdelen over 4 borden, hierover de gehakte koriander strooien (of munt) en de grof gehakte nootjes en dan afmaken met een grote garnaal en een partje limoen
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen in rijstnoedels als Thaise salade
PT30M
Garnalen in rijstnoedels als Thaise salade
Een klein gerechtje uit de Oosterse keuken,waarmee je alle kanten uit kunt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen in rijstnoedels als Thaise salade te bereiden
1).De rijst noedels bedekken met kokend water en 4-5 minuten laten staan.Daarna afgieten en koelen met koud water
2).De boontjes,schoongemaakt en op lengte gesneden in een pan kokend water doen en opnieuw aan de kook brengen en vervolgens 2 minuten laten garen. Dan alles op een zeef gieten en met koud water het kookproces laten stoppen. Zet noedels en boontjes even apart weg.
3).In een grote kom het limoensapmengsel mengen met de stukken komkommer en de gehakte garnalen.
4).Nu de noedels er door en vervolgens de boontjes. Goed mengen zodat alle ingrediënten zijn bedekt met de saus.
2).De boontjes,schoongemaakt en op lengte gesneden in een pan kokend water doen en opnieuw aan de kook brengen en vervolgens 2 minuten laten garen. Dan alles op een zeef gieten en met koud water het kookproces laten stoppen. Zet noedels en boontjes even apart weg.
3).In een grote kom het limoensapmengsel mengen met de stukken komkommer en de gehakte garnalen.
4).Nu de noedels er door en vervolgens de boontjes. Goed mengen zodat alle ingrediënten zijn bedekt met de saus.