Recept
« Terug naar recepten
Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus
PT20M
Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus
Een heerlijk garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen in tempura-kruidenbeslag en mayo-sojasaus te bereiden
Verhit de olie voor op 180 graden.Laat de garnalen ontdooien.Pel ze,maar laat de staartpunten eraan.Snijd de garnalen op de rug open en verwijder het darmkanaal.Zeef het meel boven een kom,voeg het water,basilicum en de peterselie toe en klop er een beslag van.Pak de garnalen bij de staart en haal ze één voor één door het beslag.Laat ze voorzichtig in de olie glijden en bak ze goudbruin.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.Klop in een kom de mosterd,mayonaise en sojasaus door elkaar.Snijd de limoen in parten.Leg de garnalen op een schaal,bestrooi ze met zeezout en verdeel de limoen erover.geef het sausje erbij.