KookJij

Garnalen- Krabcocktail

Deze heerlijke garnalen krab cocktail is een echte aanrader als voorgerecht. De cocktail serveren in een tomaat maakt het extra origineel!
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen- Krabcocktail te bereiden

Voorbereiden
In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.In zeef garnalen en krab onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.

Bereiden
Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen en krab scheppen. Cocktailsaus erover scheppen. Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

moedertje

moedertje zegt:
Ziet er lekker uit. toch?
Zullen we proberen?:p
Carla

Carla zegt:
Probeer maar eens wat stukjes gember i.p.v. ananas, smullen........
Dillen

Dillen zegt:
mag er geen stukje ei bij??
bart

bart zegt:
zo mag ik het zien ouderwets zoals het moet
kok in ruste
gwenchi

gwenchi zegt:
Erg lekker recept, we krijgen het al jaren van mn schoonmoeder voorgeschoteld. Alleen zij schept de crabsalade op een bedje van ijsbergsla en stukjes ananas: errug fris!
gerrie

gerrie zegt:
is een goed recept maar er kan ook nog een hart gekookt eitje bij, en misschien ook wat kaviaar. Mag ook nep kaviaar zijn.
Harry

Harry zegt:
Een heerlijk recept, maar ook ik heb gewoon Calvé cocktailsaus gebruikt, deze is gewoon perfect en je hoeft zelf niet veel te doen, De krab en garnalen heb ik bij Simones in Schevenigen gehaald.
Mar

Mar zegt:
heerlijk recept, maar door de saus zou je kleine stukjes appel kunnen doen ook erg lekker
Tilly

Tilly zegt:
Dit recept is fantastisch.Alleen doe ik i.p.v.whisky een scheutje cognac erbij en serveer er een schijfje citroen erbij,maar ik ben geen kok
joop van rij

joop van rij zegt:
Prima recept ik gebruik alleen voor de slagroom,biogarde en voor de mayo,calve yofresh die bevat maar 25% vet.
Lambert

Lambert zegt:
Hoi Robby het gerecht is lekker maar er kan wel wat zout erbij. (ik ben een kok)
Yves

Yves zegt:
Geachte
Dat recept moet misschien niet slecht zijn van smaak voor vele mensen,maar!!!!!.
Wat is er natuurlijk in??.Slagroom,mayonaise,chilipoeder en tomatenketchup..... .
Ieder heeft een andere mening

Yves