Recept
« Terug naar recepten
Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree
PT30M
Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree
Een heerlijk garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen met gepocheerde eieren en aardappelpuree te bereiden
Maak eerst de aardappelpuree: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat drogen op het vuur. Duw de aardappelen nadien door een roerzeef. Breng de melk aan de kook met een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer onder de aardappelpuree.
Breng voor de gepocheerde eieren lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat elk ei apart voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 2 à 3 min. en geef het ei vorm met een lepel; lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar binnenin vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukendoek.
Verdeel de aardappelpuree over 4 borden, schik er de gepocheerde eieren op en strooi er de garnalen rond. Werk af met de gesmolten boter en het bieslook.
Breng voor de gepocheerde eieren lichtgezouten water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek de eieren elk apart in een kopje, maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat elk ei apart voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 2 à 3 min. en geef het ei vorm met een lepel; lepel daarbij het stollend eiwit over de dooier. De dooier moet helemaal omgeven zijn met gestold eiwit, maar binnenin vloeibaar blijven. Laat de eieren nadien uitlekken op een keukendoek.
Verdeel de aardappelpuree over 4 borden, schik er de gepocheerde eieren op en strooi er de garnalen rond. Werk af met de gesmolten boter en het bieslook.