Indien je een meer verfijnd recept wenst; kies dan voor ongepelde garnalen. Toch wel de kaviaar van de Noordzee.
Ook leuke suggestie is om dit als miniportie op te dienen en te serveren als 'amuse-bouche ' in je leuke kleine glaasjes (naast de vela andere snoeperijen die je al klaar had).
Recept
« Terug naar recepten
Garnalencocktail
PT10M
Garnalencocktail
Een heerlijk garnalencocktail recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
205 kCal energie
4 Gram eiwit
16 Gram vet
12 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
16 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.ah.nl/recepten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalencocktail te bereiden
1. Meng de garnalen met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de avocado's en de appel in kleine blokjes (brunoise). Meng met de mayonaise.
3. Snijd de sla in dunne reepjes.
4. Verdeel de sla over 8 cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop. Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.
2. Snijd de avocado's en de appel in kleine blokjes (brunoise). Meng met de mayonaise.
3. Snijd de sla in dunne reepjes.
4. Verdeel de sla over 8 cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop. Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.