KookJij

Garnalenpannenkoekjes

Een heerlijk garnalenpannenkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: receptenmap garnalen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenpannenkoekjes te bereiden

De 2 el olijfolie in een pan verhitten en ui en peterselie hierin fruiten ± 3 minuten.
Paprikapoeder erdoor roeren en van het vuur halen.
In een kom het zelfrijzend bakmeel met het water en een mespuntje zout tot een beslag roeren (doe eerst een gedeelte van het water erbij, dan kun je kijken of het beslag niet te dun wordt).
Dan het ui-peterseliemengsel en de garnalen goed door het beslag roeren.
In een koekenpan wat boter of olie verhitten en hierin kleine, dunne pannenkoekjes aan weerskanten bakken. In een grote koekenpan kun je meestal 4 of 5 tegelijk bakken, afhankelijk van de grootte van de pannenkoekjes en de pan. De pannenkoekjes moeten lichtbruin zijn en niet te dik anders worden de garnalen taai.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik ben gek op garnalen en heb een map vol met alleen garnalenrecepten. Sommige heb ik (nog) niet uitgeprobeerd want je kunt niet elke dag garnalen eten, toch? (Ik misschien toch wel, denk ik).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ingrid

Ingrid zegt:
Natuurlijk kun je elke dag garnalen eten....alleen dan heet het gamba's grote garnalen, hollandse garnalen enz enz....zou het zelf ook wel willen mmmmmm.
fabita

fabita zegt:
Je kunt ze warm of koud eten, maar ik vind ze warm het lekkerst. Koud vind ik ze wat taai worden. Als borrelhapje ook geschikt, je kunt ze dan wat kleiner maken, als het beslag niet te dun is, loopt het niet zo uit. Of een rond vormpje gebruiken in de pan om telkens wat beslag erin te doen. Groetjes Flavia
frida vermond

frida vermond zegt:
Kunnen deze garnalenpannekoekjes ook als borrelhapje worden gebruikt, en zijn ze dan het lekkerst warm of koud.