Recept
« Terug naar recepten
Garnalenrolletjes
PT40M
Garnalenrolletjes
Een heerlijk garnalenrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
30 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenrolletjes te bereiden
Pel de garnalen en verwijder het zwarte darmkanaal aan de rugzijde. Hak ze grof en meng ze met ontbijtspek, kip, bamboescheuten, lente-ui, koriander, maïzena, eiwit en 1 tl zout. Snijd de rijstvellen in 30 vierkantjes van 10 x 10 cm. Schep op elk stukje rijstvel een eetlepel vulling en rol het rijstvel om de vulling. Plak de zijkanten dicht met wat water. Frituur de rolletjes in delen ongeveer 3 minuten in frituurolie op 170 graden. Laat ze op keukenpapier uitlekken en frituur ze vlak voor serveren nogmaals 10-15 sec. Hiervan worden ze extra knapperig. Serveer de rolletjes warm met chilisaus.