Recept
« Terug naar recepten
Garnalensalade met ananas
PT20M
Garnalensalade met ananas
Een heerlijk garnalensalade met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalensalade met ananas te bereiden
Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes
Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes
Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen
Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger) en schep nu de mayonaise door de salade
Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin
Leg op de salade een takje groen
Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander
Variatie: Vervang de garnalen door krab of tonijn uit blik
Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes
Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen
Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger) en schep nu de mayonaise door de salade
Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin
Leg op de salade een takje groen
Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander
Variatie: Vervang de garnalen door krab of tonijn uit blik