Recept
« Terug naar recepten
Garnalensaus
PT20M
Garnalensaus
Een heerlijk garnalensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalensaus te bereiden
Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken, roer af en toe. Roer de slagroom, de tomatenketchup en de garnalen door de saus en laat de garnalen in 1 minuut door en door warm worden. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.
bobbeltje zegt: