KookJij

Garnalensaus

Een heerlijk garnalensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalensaus te bereiden

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de wijn en de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus zachtjes 5 minuten koken, roer af en toe. Roer de slagroom, de tomatenketchup en de garnalen door de saus en laat de garnalen in 1 minuut door en door warm worden. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de dille erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Franeke je hoeft de slagroom niet op te kloppen.
franeke

franeke zegt:
hoi,misschien een dom vraagje...die slagroom wordt die opgeklopt ????
:?;):) FRANEKE
geert rozeboom

geert rozeboom zegt:
this recepe has absolutely nothing to do with bbq or grilling,it would be perfect however as a sauce served over pasta.thanks for the recepy.geert:(:(