Recept
« Terug naar recepten
Garnalenschelpen
PT25M
Garnalenschelpen
Een heerlijk garnalenschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
maria van der have
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenschelpen te bereiden
Was de garnalen zeer goed met lauwwarm water, laat ze uit lekken in de zeef of vergiet
smelt de boter in de steelpan.
Strijk met wat gesmolte boter de serveerschaal(tjes).
Voeg aan de gesmolte boter kerrie en de bloem toe, roer alles tot een roux,laat deze op een matige warmte bron enkele min heet worden.
Schenk onder geregeld roeren bij kleine hoeveelheden de melk in de pan blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat deze op een lage warmte bon even zacht doorkoken.
Verwarm intussen de grill voor of schuif het rooster even boven in het midden in de oven en verwarm die voor.
Roer de 50gr geraspte kaas door de saus, schep daar de garnalen door, verwarm de ragout nog even. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus of aroma toe.
Breng de ragout over in de seveerschaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over de ragout, laat onder de grill of in de oven even een mooie kleur krijgen. Garneer het voor het serveren met de peterselie.
smelt de boter in de steelpan.
Strijk met wat gesmolte boter de serveerschaal(tjes).
Voeg aan de gesmolte boter kerrie en de bloem toe, roer alles tot een roux,laat deze op een matige warmte bron enkele min heet worden.
Schenk onder geregeld roeren bij kleine hoeveelheden de melk in de pan blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat deze op een lage warmte bon even zacht doorkoken.
Verwarm intussen de grill voor of schuif het rooster even boven in het midden in de oven en verwarm die voor.
Roer de 50gr geraspte kaas door de saus, schep daar de garnalen door, verwarm de ragout nog even. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus of aroma toe.
Breng de ragout over in de seveerschaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over de ragout, laat onder de grill of in de oven even een mooie kleur krijgen. Garneer het voor het serveren met de peterselie.
asterix zegt:
Het water loopt me al zowat langs de kin van de trek hierin!!!!!
Grtjs, en eet smakelijk!
Asterix * ;):p:D