KookJij

Garnalenschelpen

Een heerlijk garnalenschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenschelpen te bereiden

Was de garnalen zeer goed met lauwwarm water, laat ze uit lekken in de zeef of vergiet
smelt de boter in de steelpan.
Strijk met wat gesmolte boter de serveerschaal(tjes).
Voeg aan de gesmolte boter kerrie en de bloem toe, roer alles tot een roux,laat deze op een matige warmte bron enkele min heet worden.
Schenk onder geregeld roeren bij kleine hoeveelheden de melk in de pan blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat deze op een lage warmte bon even zacht doorkoken.
Verwarm intussen de grill voor of schuif het rooster even boven in het midden in de oven en verwarm die voor.
Roer de 50gr geraspte kaas door de saus, schep daar de garnalen door, verwarm de ragout nog even. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus of aroma toe.
Breng de ragout over in de seveerschaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over de ragout, laat onder de grill of in de oven even een mooie kleur krijgen. Garneer het voor het serveren met de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

asterix

asterix zegt:
Hi Maria,
Het water loopt me al zowat langs de kin van de trek hierin!!!!!

Grtjs, en eet smakelijk!

Asterix * ;):p:D