Recept
« Terug naar recepten
Garnalensoep met appelbolletje en kerrieroom
PT40M
Garnalensoep met appelbolletje en kerrieroom
Een heerlijk garnalensoep met appelbolletje en kerrieroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalensoep met appelbolletje en kerrieroom te bereiden
Verhit de olie in een soeppan en fruit het bouquet garni even aan.
Schep de scampi's in de schaal erdoor en bak het geheel ca 1 min.
Voeg de visbouillon en de wijn toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca 20 min heel zachtjes trekken.
Verwijder het bouquet garni.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en wrijf de soep boven een andere pan door een zeef.
Schil de appels en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit.
Verwarm de soep opnieuw.
Klop 1 1/2 dl slagroom met de kerriepoeder half stijf.
Roer de eierdooiers los met de rest van de slagroom.
Roer er enkele lepels hete soep door en voeg dit mengsel al roerend toe aan de hete soep.
Blijf roeren tot de soep mooi gebonden is.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in verwarmde diepe borden en verdeel er wat appelbolletjes over.
Schep in het midden een flinke lepel kerrieroom.
Serveer direct uit.
Schep de scampi's in de schaal erdoor en bak het geheel ca 1 min.
Voeg de visbouillon en de wijn toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca 20 min heel zachtjes trekken.
Verwijder het bouquet garni.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en wrijf de soep boven een andere pan door een zeef.
Schil de appels en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit.
Verwarm de soep opnieuw.
Klop 1 1/2 dl slagroom met de kerriepoeder half stijf.
Roer de eierdooiers los met de rest van de slagroom.
Roer er enkele lepels hete soep door en voeg dit mengsel al roerend toe aan de hete soep.
Blijf roeren tot de soep mooi gebonden is.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de soep in verwarmde diepe borden en verdeel er wat appelbolletjes over.
Schep in het midden een flinke lepel kerrieroom.
Serveer direct uit.