Recept
« Terug naar recepten
Garnalentompouce
PT30M
Garnalentompouce
Een heerlijk garnalentompouce recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sjalot.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalentompouce te bereiden
Warm de oven voor op 190 graden. Bestrijk het korstdeeg aan beide kanten met eidooier en snijd deze in vieren. Leg de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden tot ze goudbruin van kleur zijn. De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden. De basilicum fijn snijden (houd een paar blaadjes achter voor de garnering). De appel in kleine blokjes snijden. Vermeng de garnalen met de sjalot, appel en basilicum. Breng op smaak brengen met de olijfolie en een klein beetje zout en peper. Snijd de korstdeegbakjes open, maar laat de boven- en onderkant aan een zijde vastzitten. Bedek de bodem met een paar blaadjes rucola en schep een beetje van het garnalenmengsel erin. Garneer met de overgebleven blaadjes basilicum. Serveer direct.