Recept
« Terug naar recepten
Gebakken champignons met cornflakes en peterselies
PT30M
Gebakken champignons met cornflakes en peterselies
Een heerlijk gebakken champignons met cornflakes en peterselies recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken champignons met cornflakes en peterselies te bereiden
1. Maak de peterseliesaus door de roomboter te laten smelten, in een koekenpan, zonder te kleuren. Smoor hierin vervolgens een sjalotje en knoflook en voeg de peterselie toe. Breng dit op smaak met paprikapoeder, peper en zout en zet alles weg tot later gebruik.
2. Borstel de champignons schoon en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door de fijngemaakte cornflakes.
3. Bak daarna de gepaneerde champignons in hete maïsolie. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm tot gebruik.
4.Verdeel de champignons over de borden en schep de warme peterseliesaus rondom.
2. Borstel de champignons schoon en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en als laatste door de fijngemaakte cornflakes.
3. Bak daarna de gepaneerde champignons in hete maïsolie. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm tot gebruik.
4.Verdeel de champignons over de borden en schep de warme peterseliesaus rondom.
Woutera zegt:
Ik heb een vraag moeten ze kopje onder in de maisolie of gewoon in een koekepan?