Recept
« Terug naar recepten
Gebakken hangkous aardappeltjes
PT20M
Gebakken hangkous aardappeltjes
Een heerlijk gebakken hangkous aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken hangkous aardappeltjes te bereiden
Maak van de gekookte aardappelen partjes.
Snijd de ui in blokjes van 1 bij 1 cm.
ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem in blokjes van 1 bij 1 cm.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de paardenworst en de cervelaat worst ook in blokjes van 1 bij 1 cm.
Smelt 10 gram boter in de koekenpan en bak de ui, paprika, paardenworst en cervelaat blokjes mooi goud bruin.
Haal uit de pan en laat het uitlekken op een keuken papier.
Maak de pan schoon en smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes.
Bestrooi de aardappels met de kerrypoeder het zout en de peper.
Als de aardappelpartjes mooi goudbruin zijn, voeg dan de room toe en laat het inkoken tot een saus.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat dit nog heel even door warmen.
Serveer op een platte schaal en strooi de peterselie hier over heen.
Snijd de ui in blokjes van 1 bij 1 cm.
ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaadjes en snijd hem in blokjes van 1 bij 1 cm.
Hak de peterselie fijn.
Snijd de paardenworst en de cervelaat worst ook in blokjes van 1 bij 1 cm.
Smelt 10 gram boter in de koekenpan en bak de ui, paprika, paardenworst en cervelaat blokjes mooi goud bruin.
Haal uit de pan en laat het uitlekken op een keuken papier.
Maak de pan schoon en smelt de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes.
Bestrooi de aardappels met de kerrypoeder het zout en de peper.
Als de aardappelpartjes mooi goudbruin zijn, voeg dan de room toe en laat het inkoken tot een saus.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat dit nog heel even door warmen.
Serveer op een platte schaal en strooi de peterselie hier over heen.