Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Kabeljauw met Citrusvruchten (zie opm)
PT45M
Gebakken Kabeljauw met Citrusvruchten (zie opm)
Een heerlijk gebakken kabeljauw met citrusvruchten (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Kabeljauw met Citrusvruchten (zie opm) te bereiden
Doe de Basilicum met de arachideolie en de olijfolie in een kom. Dek af met cellofaanfolie en laat ongeveer1uur rusten op een warme plek tot de basilicum zijn smaak heeft afgegeven. Giet het mengsel vervolgens door een zeef. Bewaar de basilicumolie koen en donker in een fles.
Snij het vruchtvlees uit de sinaasappels en grapefruits en zet het op een warme plek.
Meng de boerenyoghurt met de mosterd en de basterdsuiker.
Meng de ingrediënten voor de gastric: (azijn, peperkorrels, dragon,laurierblad en witte wijn). Laat dit een half uurtje trekken op een zacht vuurtje en giet de gastric door een zeef. Klop de eidooiers vervolgens met de gastric au bain-marie tot een luchtige massa en roer voorzichtig de gesmolten boter en het yoghurtmengsel er doorheen. Breng op smaak met zout en citroensap.
Bak de Kabeljauw op de huid in een pan. Gaar eventueel verder in de oven op 160gr.
Breng de Rucula op smaak met zout en basilicum olie.
Snij het vruchtvlees uit de sinaasappels en grapefruits en zet het op een warme plek.
Meng de boerenyoghurt met de mosterd en de basterdsuiker.
Meng de ingrediënten voor de gastric: (azijn, peperkorrels, dragon,laurierblad en witte wijn). Laat dit een half uurtje trekken op een zacht vuurtje en giet de gastric door een zeef. Klop de eidooiers vervolgens met de gastric au bain-marie tot een luchtige massa en roer voorzichtig de gesmolten boter en het yoghurtmengsel er doorheen. Breng op smaak met zout en citroensap.
Bak de Kabeljauw op de huid in een pan. Gaar eventueel verder in de oven op 160gr.
Breng de Rucula op smaak met zout en basilicum olie.