Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Kippenborst uit de Antillen
PT35M
Gebakken Kippenborst uit de Antillen
Een heerlijk gebakken kippenborst uit de antillen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Collectie Fidonet-Keuken.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Kippenborst uit de Antillen te bereiden
Besprenkel de kipfilet met 1 eetlepel limoensap. Schep de nootmuskaat, het zout en de peper door elkaar. Wentel de kip door de kruiden en leg hem 1 uur in de koelkast.
Strooi de bloem in een diep bord, wentel de kip erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip, onder af en toe keren, in 8-10 minuten lichtbruin.
Kook intussen de rest van het limoensap, de bruine suiker, de tomatenketchup, de azijn en 1 dl water in een steelpan al roerend in 3 minuten tot een sausje. Schenk de saus bij de kip en laat de kip op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Serveer met rijst en gestoofde groenten of een gemengde salade.
Strooi de bloem in een diep bord, wentel de kip erdoor en schud het overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip, onder af en toe keren, in 8-10 minuten lichtbruin.
Kook intussen de rest van het limoensap, de bruine suiker, de tomatenketchup, de azijn en 1 dl water in een steelpan al roerend in 3 minuten tot een sausje. Schenk de saus bij de kip en laat de kip op laag vuur nog 10 minuten sudderen. Serveer met rijst en gestoofde groenten of een gemengde salade.