Recept
« Terug naar recepten
Gebakken koolrabi
PT60M
Gebakken koolrabi
Een heerlijk gebakken koolrabi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken koolrabi te bereiden
Schil de koolrabi's.Begin met dik schillen aan de onderkant tot wat dunner aan de bovenkant.Snijd de koolrabi in plakken van 1 cm.dik.Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook de plakken in 15 min.Laat de plakken GOED uitlekken en dep ze nog eens extra droog.Maak een beslag van de bloem,peper,eieren en de melk.Roer er de kaas door.Verhit het vet of olie tot 180C.Haal een voor een de plakken door het beslag en bak ze met niet teveel tegelijk in het vet of olie goudbruin.Laat de plakken uitlekken op keukenrol en bestrooi ze met de peterselie.
Dit gerecht is goed te combineren met bijv.gebakken aardappelen of aardappelpuree en varkenskarbonaadjes.
Dit gerecht is goed te combineren met bijv.gebakken aardappelen of aardappelpuree en varkenskarbonaadjes.
liske zegt: